Suszone papryki faszerowane fasolą
W
wielu bułgarskich domach to tradycyjna potrawa wigilijna. Przyznaję, że
podchodziłam do niej z rezerwą. Nigdy nie należałam do specjalnych
miłośniczek fasoli, a do tego suszone papryki? Dziwna sprawa. Ale smak
jest zaskakujący, ciekawy, warty spróbowania. Tym bardziej, że to bardzo
prosta sprawa. Największym problemem będzie pewnie kupienie suszonych
papryk w Polsce.
Składniki:
- suszone słodkie papryki,
- fasola,
- cebula,
- marchew,
- przyprawy: papryka, cząber, mięta zielona (dżodżen), sól, pieprz.
1. Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Następnego dnia wylać wodę i ugotować do miękkości.
2. Papryki namoczyć w ciepłej wodzie pół godziny przed gotowaniem.
3.
Dużą cebulę podsmażyć na patelni, po kilku minutach dodać marchewkę
pokrojoną w bardzo drobną kostkę. Smażyć około 7-10 minut. Dodać
przyprawy i przesmażyć jeszcze chwilę. Przypraw nie żałować.
4. Wyłączyć ogień i dodać ugotowaną fasolę. Wymieszać.
5. Papryki faszerować i ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Dodać trochę wody i zapiekać około 45 minut pod przykryciem.
✔ Jeśli farszu jest za dużo, można go ułożyć między paprykami.
✔ Podobnie można faszerować świeże papryki.
✔ Myślę, że można spróbować użyć fasoli z puszki.
That is why one ought to be very attentive when in search of Korean on line casino sites. When selecting the best online on line casino Korea residents should comply with skilled suggestions. Due to those reasons, DoubleU Casino, a global top-tier social on line casino developer, doesn't provide providers in Korea - the place its headquarters is located. Secondly, most Korean folks - including those that are in charge of|in command of|in management of} national coverage - generally tend to think that extra folks will endure from playing dependancy if laws 원 엑스 벳 for online playing are relaxed.
OdpowiedzUsuń